keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kesäkukkia: neilikat ja luonnonkukat

Alkukesästä tarvittiin pientä kukka-asetelmaa työpaikan tilaisuuden piristeeksi. Mitään massiivista ei tilaisuuteen tarvittu vaan jotakin pientä tyylikästä väriä tuomaan. Onneksi neilikoista on moneksi; ja niitä saa aika helposti kaupasta!


Sillä kertaa ruokakaupasta ei neilikoita löytynyt, mutta kukkakaupasta ja aivan uskomattoman ihanaa väriä. Laitoin kukat päiväksi parvekkeelle avautumaan ja aika hyvin nuput siinä ajassa lämpimällä ilmalla avautuivatkin. Nuput napsaistiin irti ja laitettiin lasimaljaan kellumaan. Kestivät hyvin koko tilaisuuden ja kaksi viikkoa sen jälkeenkin. Veden vaihdoin aina välillä ja sekin oli suhteellisen helppoa. Helppoa ja kaunista!


Luonnonkukista tykkään lähinnä luonnossa enkä niitä oikeastaan koskaan itselleni poimi. Jouduin kyllä vähän perääntymään kannassani nähtyäni luonnonkukista sidotut asetelmat, jotka saatiin tilaisuuden jälkeen kotiin. Asetelma oli ihan yhtä näyttävä ja hieno kuin leikkokukistakin sidottu eikä ollenkaan tullut tunnetta, että kasvien olisi ollut parempi jäädä luontoon. Kun hienosti tekee, tulee myös hienoa! Tykkään kyllä kovasti pienistä luonnonantimista koristeena, kuten oksista, lehdistä, kävyistä jne. mutta kyllä täällä kaupungissa olisi ihan hyvä, jos yhteiset kukat saisivat kukkia kaikille yhteisesti; poimijoitahan täällä riittää. Mustikat ja sienet taas menköön ensimmäisille, niitä kyllä riittää kaikille, kun vaan laajentaa hakumatkaa.

Luonnonkukka-asetelmassa oli myös aivan huumaavan voimakas tuoksu ja sitä koirakin kävi moneen otteeseen tutkimassa. Parvekkeella ei asetelma kovin pitkään kuumalla kestänyt, mutta viileämmällä säällä siitä olisi varmasti ollut iloa pidempään. Todella tyylikäs idea!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti