keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Lokakuu parvekkeella

Maanantaina oli kaunis ja aurinkoinen iltapäivä vielä kun tulin kotiin, joten ehdin napsia muutaman syyskuvan. Viikonloppunahan meidät valtaa aika täysivaltainen pimeys muutamaksi kuukaudeksi (tai siltä ainakin työssäkäyvästä tuntuu), kun siirrytään talviaikaan.


Täysin en ole vielä kesästä raaskinut luopua, joten antaa krassien ja petunioiden kukkia vielä hetken. Lyhdyt jo parvekkeelle toin sekä tietysti kurpitsan.Tässä tämän syksyn ja talven kanerva- ja muratti-istutukset. Muratit eivät varmaan selviä talven yli ja veimmekin niistä suurimman osan anoppilaan talvihoitoon. Joitakin näistä ihanuuksista oli pakko uhrata, sillä kanervat ja muratit sopivat niin kauniisti yhteen. Samalla kertaa talvihoitoon lähtivät oliivipuut, pelargonit sekä magnolia.
Kaktusten kylmäkäsittely on tuottanut tulosta ja useammassakin on nuppuja tulossa. Tänä vuonna en pitänyt niitä koko kesää parvekkeella vaan toin ne sinne vasta elo - syyskuun vaihteessa.Yksi syksyn suosikeistani on syklaami. Värivaihtoehtoja on useita ja kestää kauniina koko syksyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti