maanantai 22. lokakuuta 2012

Kurpitsan aika

Perinteiseen tapaan saamme taas tänä syksynä nauttia kurpitsapiirakasta. Kurpitsa on ollut hankittuna jo muistaakseni elokuusta lähtien ja nyt oli pakko se keitellä. Tällä kertaa oli kyllä löytynyt meidän kaikkien aikojen paras kurpitsa, jossa oli jotain keitettävääkin. Itse asiassa saimme pakastimeen täytteet viiteen piirakkaan, joten tiedossa on ihana syksy ja talvi! Kurpitsan kunnon perusteella vielä ei olisi edes ollut keittelemisellä mikään kiire, joten kurpitsat säilyvät siis ihan huoneenlämmössäkin todella kauan. Itse piirakan leipomiseen en pääse vielä ihan heti, mutta onhan tässä vielä syksyn pimeitä viikonloppuja paljon jäljellä.

Kaiverrettu kurpitsa koristaa nyt parveketta ja näin säiden viiletessä säilyneekin siellä vähän pidempään. Näin lokakuun lapsena minulla on muutenkin suuri kutsumus näihin suuriin oransseihin. Näitä täytyy hankkia vielä ainakin yksi lisää syksyn mittaan!

Kuva: Sir Blackdog

P.S. Faith No Moren ex-kitaristi Jim Martin kasvattaa muuten nykyään kurpitsoja Kaliforniassa. Tänä vuonna Jim oli taas mukana suurimpien kurpitsojen MM-kisoissa: www.miramarevents.com/pumpkinfest/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti