torstai 9. toukokuuta 2019

Alkukesän parasta tarjontaa

Kesää kohti ollaan menossa kovaa vauhtia ja alkukesä on taas täynnä mielenkiintoista katsottavaa. Kaikkea kevään tuotantoakaan en ole vielä ehtinyt katsoa, mutta runsaudenpulasta ei sovi valittaa. Ja monesta mielenkiintoisesta sarjasta, joita ei viitsi edes listata, puuttuu vielä ensi-iltapäiviä; tämä vuosi on katsojan kannalta aikamoinen! Tässä joitakin poimintoja omista alkukesän mielenkiintoni kohteista.

credit: ITV


Medicit, Firenzen valtiaat -sarjan toinen kausi käynnistyy Yle Teemalla 22.5.2019. Sarja kertoo renessanssiajan mahtavimman pankkiirisuvun, Medicien, tarinan. Olen onnistunut missaamaan ensimmäisen kauden eikä sitä valitettavasti uusita tässä yhteydessä. Kiinnostuin sarjasta jokin aika sitten, sillä Sean Bean tähdittää tätä toista kautta. Toivotaan, että sarja on katsottavissa toisestakin kaudesta alkaen.Victoria-sarjan kolmas kausi on tulossa. Kolmas kausi käynnistyy Yle TV1:llä 11.6. alkaen. Vielä täytyy odotella tietoa Poldarkista, mutta eiköhän Poldarkistakin vähitellen saada aloituspäivästä tietoa.

Uutena sarjana Yle TV1:llä starttaa Press - vallan vahtikoirat 24.5.2019. Sarja kertoo kahden erilaisen sanomalehden välisestä kilpailusta sekä näiden toimittajista. Sarjassa on kuusi jaksoa. Toinen sarjauutuus on Trauma, joka alkaa Yle TV1:llä 5.7.2019. Sarja kertoo poikansa menettäneestä isästä, jonka täytyy löytää syyllinen poikansa kuolemalle. Kolmijaksoinen minisarjan on luonut Mike Bartlett, jonka käsialaa on myös Press sekä Doctor Foster. Toivotaan, että nämä uudet toimivat paremmin kuin Doctor Foster, joka hajosi täysin sarjan loppua kohden.

Hinterland-sarjan tekijöiltä tulee lisäksi uusi sarja Varjojen maa (Hidden/Craith). Kahdeksanosainen sarja alkaa Yle TV1:llä 8.6.2019. Tässä rikosdraamassa armeijataustainen rikoskomisario palaa lapsuutensa maisemiin Bangoriin, Pohjois-Walesiin ja saa työtehtäväkseen tutkia nuoren naisen surmaa.Sean Beanista puheen ollen, HBO Nordicilla alkaa toinen Beanin tähdittämä sarja Curfew. Kahdeksanosainen sarja sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa tuntematonta alkuperää oleva virus valtaa maapallon. Sarja tulee katsottavaksi kokonaisuudessaan 15.5.2019.

Toinen mielenkiintoinen uutuus on Years and Years, jossa manchesterilaisen perheen ympärillä tapahtuu kaikenlaista, joka on sekoitettu kasaan 15 vuoden ajankohtaisista tapahtumista. Sarjassa on mukana mm. Emma Thompson. Tämän kuusiosaisen sarjan ensi-ilta on 22.5.2019.

Kesäkuussa sitten palaa The Handmaid's Tale (6.6.) sekä Big Little Lies (10.6.). Eikä unohdeta Deadwood-elokuvaa (1.6.), jota olen kyllä odottanut!

credit: hbonordic.com

C Moren toukokuuhun kuuluu Catch-22, jonka taustalla George Clooney. Clooney myös näyttelee tässä kuusiosaisessa sarjassa, joka alkaa 20.5.2019. Sarja sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen lentotukikohtaan ja perustuu Joseph Hellerin kirjaan.C Morella saa ensi-iltansa 16.5. The Spanish Princess, joka kertoo Katariina Aragonialaisesta. Sarjaan täytynee tutustua mielenkiintoisen aiheen puolesta, mutta The Spanish Princess perustuu myös Philippa Gregoryn (The White Princess, The White Queen) kirjaan, joten luvassa lienee ihan mielenkiintoinen versio tästä aiheesta.Näitä odotellessa täytyy urakoida ensi-iltansa jo saaneiden sarjojen parissa. Odotuksissa on myös se odotettu viikoittainen annos eli Game of Thronesin kaksi viimeistä jaksoja, joihin tunnelmat ovat kovin ristiriitaiset. On selvää, että ensi maanantaina on luvassa melko kamala ja surullinen jakso. Mitään hyväähän ei liene luvassa ja Jon Snow'n päivät taitaa olla nyt luetut. Vaikka tiedossa on ollut pitkään, että juuri kukaan ei selviä hengissä, sitä toivoo viimeiseen saakka jotain hienoa juonenkäännettä, joka hyvällä ja yllättävällä draamalla voisi kääntää kurssin joidenkin tiettyjen hahmojen eduksi. Valitettavasti Jon Snow ei voi selvitä mitenkään. Kuitenkin kaikki hyvä loppuu aikanaan ja on selvää, että Game of Thronesin täytyy päättyä nyt. Viimeinen kausi on toiminut hyvin ja niin se varmaan loppuukin, mutta kun kasvaa jo melkein (oikeasti ei edes melkein) liian suureksi, on aika tehdä tilaa uudelle. HBO:n sarjoissa on se hyvä puoli, että mikään sarja ei jatku liian pitkään. Kohti uusia draamankaaria!

credit: hbonordic.com

2 kommenttia:

  1. Liian paljon hyviä sarjoja katsottavana. Mistä aika, kun töiltä ei ehdi aina katsoa? Pitäisi lukea myös kirjojakin, huoh....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töissä käyminen todellakin haittaa harrastuksia. Olisi niin paljon katsottavaa, mutta niiden kahlaamisessa voi vain yrittää parhaansa!

      Poista