maanantai 26. marraskuuta 2012

Joulunajan lukuherkkuja

Posti on tuonut mukanaan taas useammankin joululehden. Sisältöön en ole tarkemmin valitettavasti ehtinyt vielä tutustua, kun tuntuu olevan aika tavalla kiirettä niin työn kuin vapaa-ajankin puolesta. Kohta kuitenkin on oman jaksamisenkin puolesta istuttava alas rauhoittumaan ja mikäs sen parempi tapa rentoutua kuin lukea kaikkia alla olevia ihanuuksia.

Kaikissa lehdissä tuntuukin kannet olevan toinen toistaan kauniimpia; muihin verrattuna Kotivinkki ja Paula Lehtomäki vetävät kyllä kirkkaasti pohjat. Vajaa vuosi sitten kun muutin, laitoin pois muutaman vuoden Kotivinkki-vuosikerrat ja täytyy kyllä sanoa, että oli surullista huomata mitä lehdelle oli parissa vuodessa tapahtunut. Nämä lehtien uudistukset eivät useimmiten ole kovinkaan hyviä; eikä ole ollut nytkään. Ainakin Kotivinkki muuttui perinteiseksi yleislehdeksi julkkisjuttuineen, kun ennen lehti oli täynnä ihania juttuja sekä kuvia, ja muutenkin sisältö oli aivan omanlaisensa. Nyt näitä samanlaisia lehtiä on useita eikä Kotivinkki niistä erotu sen kummemmin, paitsi niiden muutaman sisustussivun ansiosta, jotka lehdessä on vielä tallella. Olen jättänyt palautettakin, mutta ilmeisesti näitä uuteen lehteen tyytyväisiä on sitten enemmistö. Harmi, haluan vanhan Kotivinkin takaisin!

Ikävämpi juttu oli se, että viime viikolla satuin lukemaan, että ylivoimainen suosikkilehteni Toivekoti & Puutarha sekä saman kustantajan Maalaisunelma lopetetaan viime viikolla ilmestyneihin numeroihin. Olen kyllä todella pettynyt! Nämä ovat niitä harvoja lehtiä, jotka ovat tulleet vuosia kestotilauksella. Muiden kanssa pidän välillä taukoa, mutta eihän noista kahdesta ole malttanut pysyä erossa. Erikoista on se, että itse lehdissä vain vihjaistiin asiasta, mutta ei tuotu sitä sen kummemmin esille. Seuraavan lehden ilmestymisajankohdat puuttuivat, mutta siinä melkein kaikki. Ilmeisesti kustantajalta päin ollaan lähiaikoina tilaajiin yhteydessä, koska olen näistä molemmista maksanut tilausjaksotkin aina vuodeksi eteenpäin. Toivekoti on ollut niin täysin minun lehteni kaikkine kuvineen ja juttuineen. Voi että, jään tätä kyllä kaipaamaan! Sen kyllä jo päätin, että laitan sen alkuperäisen ruotsalaisversion tilaukseen heti kuin vaan mahdollista. Pysyypähän se ruotsikin sitten vetreänä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti